Bel ons: 0113 - 760905

Nordic Living

PVC is een fantastisch materiaal voor vloeren, zeker als het om duurzaamheid gaat. Onze Nordic living vloeren hebben het Indoor Air Comfort Gold certificaat, zijn ftalaat-vrij en 100% recyclebaar.
 
Indoor Air Comfort Gold
Het Indoor Air Comfort Gold (IAC Gold) certificaat van Eurofins toont aan dat producten bijdragen aan gezond binnenmilieu in huis. Het is het meest ambitieuze lage-emissielabel in Europa en gecertificeerde producten behoren tot ‘beste’ in zijn klasse’.
 
Ftalaat-vrij
Bij de productie van onze Nordic living vloeren wordt gewerkt met weekmakers. Dit zijn stoffen die kunststoffen (in dit geval PVC-vloeren) flexibel maken, zodat onze vloeren goed te leggen zijn. Een veelgebruikte weekmaker in producten van kunststof zijn ftalaten. Ftalaten die vrijkomen uit kunststofproducten hebben een schadelijk effect op de gezondheid. Daarom zijn de PVC-vloeren van Nordic living ftalaat-vrij. Voor het flexibel maken van onze vloeren gebruiken we enkel veilige weekmakers, namelijk Dioctyltereftalaat (afgekort DOTP of DEHT). Deze organische weekmaker is niet-toxisch en ook nog eens milieuvriendelijk!
 
100% Recyclebaar
Een vloer van Vivafloors is 100% recyclebaar! Dit komt doordat onze vloeren zijn gemaakt van Virgin PVC; een pure variant die niet is vervuild met mindere kwaliteiten. Dit betekent dat er geen gerecycled PVC wordt gebruikt, waarvan de grondstoffen onbekend zijn. Dit kan tevens de kwaliteit aantasten. Virgin PVC zorgt er ook voor dat onze PVC-vloeren stabieler zijn en minder werken bij temperatuurschommelingen. Met juist scheiden kunnen onze vloeren daarom onbeperkt gerecycled worden. En dat vinden we belangrijk.
 
ISO 9001 en 14001

Om de kwaliteit van onze producten te garanderen stelt uw Woninginrichting hoge eisen aan alle leveranciers. Naast ISO 9001 (norm voor kwaliteitsbeheer) beschikken onze fabrieken ook over ISO 14001 (norm voor milieumanagement). Met de ISO-normeringen geven we, aan de hand van internationale richtlijnen, continue focus op kwaliteitsbeheer en milieumanagement.